На столичния площад Славейков предстоят нови строителни дейности две години след ремонта му. Целта

...
На столичния площад Славейков предстоят нови строителни дейности две години след ремонта му. Целта
Коментари Харесай

Още ремонти на пл. "Славейков" в София

На столичния площад " Славейков "  предстоят нови строителни действия две години след ремонта му.  Целта е да се вкопаят солидни железни пилони, на които да се закачат новите щандове за книжния пазар, защото поставените преди 2 година 15 железни перголи не са подобаващи. Това е посочило експертно проучване, заяви, базирайки се на общинско сдружение " Пазари Запад " ЕАД, ръководещо комерсиалната активност на площада. Възможно е даже, в случай че се реши, част от перголите да бъдат отстранени.

" Предстои проектът да бъде прегледан на уголемен състав на Експертния съвет към направление " Архитектура и градоустройство ". В него ще вземат участие представители на всички политически сили в общинския съвет. Прогнозната цена в този момент не може да се уточни, тъй като на тези експертни препоръки непрекъснато се нанасят корекции, които или оскъпяват, или поевтиняват с малко ", е разяснил Борислав Борисов, основен специалист на " Пазари Запад ". По думите му по-късно ще се организира социална поръчка за реализатор, като  цялата процедура се чака да завърши до есента .

Според графика книжният пазар може да се върне на площада най-рано напролет на 2022 година Той беше краткотрайно изместен в градинката пред хотел " Рила " през 2018 година, само че множеството книжари към този момент се отхвърлиха или банкрутираха. Сега там има броени сергии, които оферират остарели книги.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР